سیلیسیم (Si) دومین عنصر معدنی فراوان در خاک است که تقریباً 28٪ از پوسته زمین را تشکیل می دهد. در مناطق گرمسیری گرم و مرطوب و مرطوب ، درجه بالایی از هوازدگی ، عمدتاً به عنوان نمک زدایی ، منجر به توسعه سفارشات خاک غنی از اکسیدهای آهن و آلومینیوم و پایه های غذایی و Si می شود. سیلیس با فرمول Sio در طبیعت یافت می شود .این ماده طبیعی به صورت مصنوعی هم وجود دارد و تولید می شود. کاربرد های زیادی برای این ماده مطرح شده است.
اهداف مصرف سیلیس در کشاورزی برنج:
۱- کاربرد سیلیس برای افزایش تولید و کاهش بیماریها
۲- جلوگیری از افزایش میزان ورس با مصرف نیتروژن بیشتر
۳- جلوگیری از افزایش تویعه بیماریها با مصرف نیتروژن بیشتر
اما مهم ترین هدف استفاده از سیلیس در کشت برنج این است که افزایش تعداد بوته در مترمربع، که منجر به افزایش تعداد خوشه در واحد سطح میشود که مهم ترین عامل افزایش تولید در برنج است اما به علت مشکلات ورس حاصل از مصرف نیتروژن و توسعه بیماریهای قارچی ناشی از آن امکانپذیر نیست. هدف مصرف مناسب متعادل سیلیس برای افزایش تعداد بوته و در نهایت خوشه در واحد سطح به نحوی که مشکلاتی چون ورس،آفات و بیماریها را به حداقل رسانده و با حداکثر بهرهبرداری از نهادهای مذکور، هزینه مصرفی را به مناسبترین سطح آستانه اقتصادی برسد.
زمان مصرف کود سیلیس برای برنج
در زمان مصرف کود سیلیس برای برنج سعی کنید، سعی کنید زمان دقیق و مقدار لازم را در نظر داشته باشید تا بتوانید شاهد عملکرد و نتیجه بهتری باشید. قبل از این که بخواهید بذر را بکارید بهتر است یک سوم کود را با خاک مخلوط کنید. بعد از آن می توانید بذر خود را درون این خاک بکارید. وجود این نوع عنصر در خاک به رشد بهتر گیاه برنج کمک می کند و مقاومت آن را افزایش می دهد. از جمله علائم کمبود سیلیس خاک می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
پژمرده شدن ساقه ها و برگ ها
کاهش فعالیت فتوسنتز
کاهش عملکرد
توقف رشد گیاه
درباره این سایت