برنج طارم هاشمی چیست؟ طارم هاشمی از مشهور ترین برنج های استان مازندران است که بیشتر در شهرستان های فریدون کنار و بابلسر در نوبت اول برداشت می شود.
این برنج همانطور که از نام آن پیداست، ترکیبی از دو رقم برنج با کیفیت و اصیل ایرانی است. به دلیل شرایط مساعد آب و هوایی این محصول به طور عمده در شالیزارهای گیلان و مازندران کشت می شود. این رقم برنج شمالی از نظر طعم و عطر کیفیت بسیار مطلوبی دارد.
علت بازار پسندی و محبوبیت بالای این محصول را می توان ماندگاری بالای این محصول عنوان کرد به طوری که تا ساعت ها بعد از پخت نرمی و طعم خوب خود را حفظ می کند.
دلیل نام گذاری طارم هاشمی به این دلیل میباشد که کشاورزان با می یا ترکیب کردن برنج طارم و برنج هاشمی در زمان پاشیدن بذر در خزانه و یا ترکیب بعد از برداشت این برنج را در بازار عرضه میکنند و باید بدانید طارم هاشمی گونه ی مجزا نیست بلکه ترکیبی از دونوع برنج است
از برنج طارم هاشمی در نوبت دوم به صورت برنج راتون می توان برداشت کرد.
خواص و ویژگی
طارم هاشمی در مقایسه با طارم سنگی یا عطری درشت تر است و پخت بیشتری دارد و بیشتر قد می کشد دارای شکل دانه بلند و قلمی و رنگ سفید متمایل به کرم است. در استان مازندران کشت دوم برنج طارم هاشمی هم صورت می گیرد که از لحاظ کیفیت، عطر و طعم بهتر از کشت اول این برنج می باشد.
خوش پخت و خوش خوراک بودن، ماندگاری پس از پخت، اندازه مناسب دانه ها وقیمت مناسب آن نسبت به سایر برنج های اصیل و سنتی ایران، سبب شده تا طرفداران زیادی داشته باشد. از سویی دیگر این محصول به لحاظ گیاه شناسی دارای ریشک است. همین ویژگی سبب می شود تا در برابر تنش های کم آبی از خود مقاومت خوبی نشان دهد. خوشه های برنج طارم هاشمی مانند برنج هاشمی بلند و نازک است.
نگهداری از برنج طارم هاشمی
برای سالم ماندن دانه های برنج می توانید در لابه لای آن از سیر و یا نمک استفاده نمایید. عطر سیر و شوری نمک شرایط را برای دفع آفت برنج فراهم می آورند. چنانچه قصد استفاده از قرص برنج را دارید، بهتر است آن را درون پوششی مناسب قرار داده و مطمئن شوید قرص از آن خارج نمی شود و با برنج تماسی نخواهد داشت. استفاده از قرص برنج بسیار خطرناک است و انجام این کار پیشنهاد نمی شود. چنانچه شرایط نگهداری برنج را به درستی رعایت کنید، به راحتی می توانید در طولانی مدت از آن استفاده نمایید. برای مصرف روزانه نیز بهتر است برنج را در ظروف شیشه ایی مات نگهداری کنید. ظرف را در برابر نور خورشید قرار ندهید. چنانچه به هر علتی با ه سیاه مواجه شدید، به سرعت باید برنج را پاک کرده و آن را به مصرف برسانید.
درباره این سایت